Împreună suntem ECHIPĂ, PUTERE, BUNĂTATE... „Donează sânge. Dăruiește viață!”

Stop Covid-19

Circa 450 de angajați ai Poliției de Frontieră au donat sânge și plasmă în cadrul tradiționalei Campanii de donare de sânge, organizată de Ziua polițistului de frontieră european. În acest sens, fiind colectate în jurul a 200 litri de sânge și 23 de kg de plasmă.

Astăzi, 25 mai curent, ziua de muncă la IGPF a început cu inaugurarea placardului cu denumirea instituțională, ca ulterior polițiștii de frontieră să meargă organizat la donarea sânge.
 
Este un gest mic cu o semnificație mare pentru susținerea societății în perioada pandemică, dar și o motivație pentru conaționali  de a participa la donarea voluntară de sânge. Recunoștință și felicitări, conducerea instituției a adresat efectivului de frontieră pentru participarea benevolă în cadrul actului de donare de sânge: “Mă bucur că în Poliția de Frontieră este o tradiție în acest sens, cred că această misiune nobilă este una în avantaj nu doar pentru sănătatea proprie, dar și pentru cei care au nevoie de sânge. Ce poate fi mai plăcut, mai mulțumit cu sine, când știi că undeva ai salvat o viață!” a menționat generalul - maior Petru Corduneanu.

S-au adunat în număr mare și la punctele de colectare a sângelui din Ungheni, Ștefan-Vodă, Edineț, Soroca, Cahul și Cantemir. Vă mulțumim tuturor polițiștilor de frontieră care astăzi ați susținut Campania de donare de sânge, conștientizând însemnătatea și necesitatea componentei sanguine pentru persoanele aflate în dificultate.

Menționăm că este pentru al VII-lea an consecutiv când angajații Poliției de Frontieră se unesc în numele binefacerii, pentru a marca deosebit Ziua polițistului de frontieră european.

Totodată, Poliția de Frontieră este prima instituție din Republica Moldova care deschide Lunarul de promovare și recrutare a populației la donarea de sânge voluntară și sistematică în perioada 25 mai - 25 iunie 2021, conform Ordinului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.