Țigări și alcool în valoare de 250 mii lei ridicate dintr-un service auto

azs

Polițiștii de frontieră ai Direcției regionale Nord au deconspirat acțiunile ilegale ale unor conaționali care fabricau țigarete autohtone de diverse mărci. Pe lângă miile de țigarete au mai fost confiscate peste 1700 de litri de alcool, cartele telefonice și alte bunuri. 
    
În baza încheierii emise de către judecătorul de instrucție din 24 mai curent, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală au efectuat percheziții pe teritoriul unui centru de deservire auto din raionul Soroca. Acesta aparținând unui conațional în vârstă de 52 de ani. Acțiunea face parte dintr-o cauză penală inițiată pentru contracararea contrabandei cu produse de tutungerie. 

Astfel, în timpul efectuării percheziție au fost depistate diverse mărci de țigarete care aveau timbrele de acciz falsificate. În total au fost ridicate aproape 12 mii de țigarete, echivalentul la aproximativ 600 de pachete cu țigări. Mai mult, într-o încăpere alăturată au fost identificate 29 de recipiente din masă plastică cu volumul de 25 litri fiecare și un alt vas de o tonă. Acestea erau pline cu lichid incolor și cu miros specific de alcool. Câteva cartele telefonice, un caiet cu însemnări și alte obiecte care fac parte a procesului verbal, de asemenea au fost ridicate pentru a fi examinate. 

Bărbatul fiind întrebat despre cele depistate a declarat că nu cunoaște nimic, iar careva acte de proveniență nu deține.

Ca urmare, toate bunurile au fost plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte la subdiviziunea instituției de frontieră din nordul țării. În prezent echipa de lucru examinează toate circumstanțele pentru elucidarea cazului și identificarea persoanelor implicate în comiterea faptelor descrise mai sus.