#VaccinareaSalveazăVieți - continuitate în procesul de vaccinare al polițiștilor de frontieră

igpf

150 de vaccin Sputnik-V, primul component, au ajuns la Poliția de Frontieră, astfel oferind posibilitatea angajaților să aleagă serul pentru a se imuniza. În continuare, toți polițiștii de frontieră sunt așteptați la punctele de vaccinare, dislocate în subdiviziunile de frontieră din Chișinău, Ungheni, Cahul, Edineț și Ștefan-Vodă.

Printre doritorii de a se imuniza împotriva Covid-19 a fost și generalul-maior Petru Corduneanu, care după o zi de la administrarea vaccinului a comunicat colegilor că se simte bine și îi încurajează să se imunizeze. „Ca fiecare cetățean, am avut frica vaccinării fiindcă nu știam cum va reacționa organismul la acest vaccin. Astăzi, hotărât vă îndemn să administrați vaccinul antiCovid, indiferent de producătorul acestuia. Toate au același rezultat - controlul și prevenirea răspândirii infecției. Mai mult că, polițiștii de frontieră au fost de la începutul pandemiei pe prima linie și rămân a fi cei mai expuși riscului de infectare, având contactul direct cu cetățenii. Stimați colegi, vă încurajez pe fiecare și sper să fiu convingător că la ziua de astăzi Vaccinarea salvează vieți. Pentru călători este și avantajul că administrarea vaccinului îi pot scuti de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova, deci un argument forte de a vă imuniza și de a spune Stop Covid-19.” a menționat șeful interimar al Poliției de Frontieră.

Până în prezent, circa 670 de polițiști de frontieră au administrat vaccinul antiCovid, din serul AstraZeneca și Sputnik-V. Reiterăm că, lucrătorii medicali ai Poliției de Frontieră alături de angajații Centrului medical al Ministerului Afacerilor Interne organizează zilnic vaccinarea efectivului din toate subdiviziunile MAI.

#Covid19_nu_a_dispărut! #responsabilitate #împreună_oprim_Pandemia