Comunicate de presă

Imobilizarea unui cetățean agresiv care amenința cu un topor (VIDEO)

Un locuitor al satului Giurgiulești, vizibil în stare de ebrietate și sub influența drogurilor, a fost imobilizat de polițiștii de frontieră în timp ce acesta amenința clienții unui local public. 

În după amiaza zilei de ieri, 7 ianuarie 2022, bărbatul echipat cu un topor a fost surprins cum distrugea cu agresivitate tot ce ieșea în cale. În cele din urmă, acesta a intrat într-un local public din proximitatea punctului de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, unde a amenințat cu viața două persoane. 

8 Ianuarie 2022

Autoturism burdușit cu țigări de contrabandă, depistat în PTF Sculeni 

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui conațional de a transporta ilegal țigări în România. Tentativa a avut loc în această noapte în punctul de trecere a frontierei Sculeni. 

Puțin după miezul nopții, la pista de control pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat un tânăr de 29 de ani, la volanul unui BMW X6. Șoferul este domiciliat în municipiul Chișinău și are și cetățenia României. 

8 Ianuarie 2022

Retrospectiva activităților din ajunul Crăciunului de stil vechi

Fanfara Poliției de Frontieră a avut un program încărcat în ajunul Crăciunului. Au fost în mai multe localități din nordul țării și au vestit prin colinde marea sărbătoare Nașterea Domnului.  

Primii care au primit cu drag colindătorii au fost colegii noștri din Ucraina și călătorii, care se aflau în acele momente la trecerea frontierei în Mamaliga. Surprinderea pentru omologii ucraineni a fost colindul interpretat în limba lor maternă, fapt ce unii s-au alăturat instrumentiștilor și au fredonat împreună colindul.

7 Ianuarie 2022

Deținătorii distincției „Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră, reuniți în ședință de lucru

Angajații Poliției de Frontieră, deținători ai distincției „Bereta de Onoare” și-au făcut totalurile activității din anul 2021 și au revizuit planul de acțiuni pentru anul curent. Totodată, și-au ales noi membri ai Comisiei pentru  concursul „Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră” și au analizat posibilitățile organizării acestui concurs la un alt nivel, ținând cont că în anul 2022 se va sărbători 30 de ani de existență instituțională.

6 Ianuarie 2022

Facilitarea trecerii frontierei de stat, prioritate pe agenda de lucru a Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal

Astăzi, 6 ianuarie 2022, responsabilii de la Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal s-au reunit în cadrul unei ședințe de lucru. Agenda discuțiilor a cuprins un șir de subiecte de actualitate, printre care analiza situației în punctele de trecere a frontierei, fluidizarea traficului și coordonarea activităților comune pentru perioada imediat următoare.

6 Ianuarie 2022

Pentru a fi scutiți de autoizolare, doi conaționali au prezentat certificate Covid falsificate

Falsuri în certificate de vaccinare împotriva Covid-19 au fost depistate la doi conaționali. Aceștia pentru a fi scutiți de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova s-ar fi imunizat însă doar pe hârtie. Polițiștii de frontieră au constatat că documentele prezentate erau emise de autoritățile medicale moldovenești în perioade când cetățenii  se aflau peste hotarele țării.

Cazurile au fost consemnate ieri seara, în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Giurgiulești – Galați.

6 Ianuarie 2022

Polițiștii de frontieră mai aproape de cetățeni, indiferent de circumstanțe

În prima jumătate a zilei de astăzi, 5 ianuarie 2022, polițiștii de frontieră au intervenit în ajutorul a doi  conaționali, mașinile cărora au derapat de pe traseu. Dacă într-un caz, persoana nu s-a isprăvit cu ghidajul  și a ajuns într-un șanț pe marginea drumului, atunci în al doilea caz era vorba de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate. 

5 Ianuarie 2022