igpf

Deținătorii distincției „Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră, reuniți în ședință de lucru

6 Ianuarie 2022

Angajații Poliției de Frontieră, deținători ai distincției „Bereta de Onoare” și-au făcut totalurile activității din anul 2021 și au revizuit planul de acțiuni pentru anul curent. Totodată, și-au ales noi membri ai Comisiei pentru  concursul „Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră” și au analizat posibilitățile organizării acestui concurs la un alt nivel, ținând cont că în anul 2022 se va sărbători 30 de ani de existență instituțională.

Prezent în cadrul ședinței, șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a adresat un mesaj de recunoștință tuturor polițiștilor de frontieră, care poartă cu mândrie Bereta de Onoare, dorindu-le sănătate și succese în misiuni. „Mă bucur să vă revăd în această componență, deși îmi dau seama că nu sunteți toți. Mi-am dorit enorm să discut cu voi, deoarece am mari speranțe și încrederea în ceea ce prezentați pentru Poliția de Frontieră. Mai mult că anul acesta, l-am declarat anul polițiștilor și polițistelor de frontieră  și sper că anume în acest an să fie și angajatele noastre printre deținătorii acestei distincții.  Ceea ce am văzut eu de când am revenit în funcție la frontieră, sunt colege care pot face față unor astfel de exerciții. Avem mult de lucru, multe  evenimente și anume voi, după reorganizarea instituțională, veți ocupa un rol important în promovarea practicilor eficiente de lucru la frontiera de stat. ” a menționat Rosian Vasiloi.

Pentru rezultate deosebite în activitate, nivel înalt de pregătire și potențial profesional ridicat în exercițiul funcției au fost oferite, în scopul folosirii în serviciu, pistoale noi și moderne polițiștilor de frontieră, deținători ai distincției „Bereta de Onoare”.

Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră este un însemn al excelenței profesionale ce se acordă ofițerilor și subofițerilor cu rezultate deosebite în misiunile de serviciu, nivel înalt de pregătire, respectă standardele de integritate și conduită de care trebuie să dea dovadă polițiștii de frontieră în activitatea cotidiană. Un număr de 67 de angajați ai Poliției de Frontieră s-au învrednicit cu această distincție.