COVID-19

Proces continuu al imunizării polițiștilor de frontieră împotriva Covid-19

Peste 80% din numărul angajaților Poliției de Frontieră și-au administrat vaccinul împotriva Covid-19, iar 102 polițiști de frontieră s-au imunizat și cu a treia doză de vaccin. De la sfârșitul lunii noiembrie 2021, în Republica Moldova câi și în cadrul instituției boosterul este administrat persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare și conform unui grafic special. 

5 Ianuarie 2022

Polițiștii de frontieră, de astăzi, își pot administra doza booster de vaccin anti-Covid-19

În Poliția de Frontieră a fost dat startul administrării dozei booster de vaccin anti-Covid-19 persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare. Sunt așteptați la centrele medicale ale Poliției de Frontieră, din sediul central cât și în cele teritoriale, toți polițiștii de frontieră, personalul medical și cel didactic, dar și persoanele eligibile care au fost vaccinate peste hotarele țării.

29 Noiembrie 2021

Fișa epidemiologică online - la o lună de la lansare

Peste 12 mii de călători au beneficiat de un control de frontieră mai rapid pentru că au completat fișa epidemiologică online. Astăzi la o lună de când s-a lansat, această oportunitate atestă o evoluție zilnică. Numărul de fișe completate înregistrază un indice de:
în format tradițional: 23 007.
în format on-line: 12 521.

În cazul în care nu faci parte din excepțiile prevăzute de Hotărârea CNESP nr.63, dar totuși vrei să revii în țară! Atunci, urmează să respecți regimul de autoizolare pentru 14 zile.

5 Noiembrie 2021

Rata de imunizare în rândul angajaților Poliției de Frontieră

Într-o perioadă plină de provocări care durează de mai bine de doi ani e firesc ca părerile să fie împărțite privind vaccinarea Covid-19. Oamenii au cunoștințe și viziuni diferite derivate din propriile lor lecții de viață fiind reflectate din consecințele virusului și a restricțiilor impuse. 

Totuși, unica speranță și dorință a fiecărui dintre noi este să ne trăim viața fără frica acestui virus. Această FRICĂ poate fi ușor transformată într-o PRIETENIE. Cum???  Vaccinându-ne. 

15 Octombrie 2021

Din 5 octombrie, FIȘA EPIDEMIOLOGICĂ va putea fi completată doar în format ELECTRONIC 

Începând cu 5 octombrie curent, pasagerii și călătorii care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova pe sensul de intrare vor putea  completa fișa epidemiologică doar în format electronic. Astfel va fi eficientizat procesul de prevenire și control al pandemiei COVID-19,  inclusiv prin fluidizarea fluxului  de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei. 

30 Septembrie 2021

53,7 % din efectivul Poliției de Frontieră, imunizat împotriva Covid-19, ciclul complet

Un număr de 1 751 polițiști de frontieră sunt vaccinați împotriva Covid-19, dintre care 1 634 de angajați au administrat și cea de-a doua doză de vaccin. Cei mai exemplari la capitolul vaccinare antiCovid-19 sunt lucrătorii medicali, imunizați 100%, fiind urmați de elevii și cadrul didactic al Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei cu o rată de imunizare – 90%, dar și peste 80% din personalul mai multor Sectoare ale Poliției de Frontieră, cum ar fi Cosăuți, Costești, Stoianovca, Olănești.

2 Septembrie 2021

Call Centrul Poliției de Frontieră „Linia Verde” activează într-o nouă formulă

 Mai mulți operatori răspund la număr de telefon +373 (22) 259-717 în calitate de număr unic pentru funcționarea „Liniei Verde”, dar și în mod operativ oferă răspunsuri pe adresa electronică: linia.verde@border.gov.md.

Grupul de gestionare a „Liniei Verde” va activa în ture, în regim non-stop, astfel ca orice cetățean să primească consultații vizavi de regulile de traversare a frontierei de stat a Republicii Moldova, cât și regulile de regim în zona de frontieră.

30 August 2021

Situație alarmantă în Poliția de Frontieră: 14 angajați sunt infectați cu Covid-19

Creșterea numărului de îmbolnăviri cu virusul de tip Covid-19 este înregistrată și în Poliția de Frontieră. În prezent, 14 polițiști de frontieră au fost testați pozitiv la această infecție, toți poartă o formă ușoară a virusului și sunt tratați la domiciliu. Jumătate din numărul de îmbolnăviri sunt semnalate în Direcția regională NORD. De la începutul pandemiei și până în prezent au fost infectați 422 de angajați ai IGPF.

20 August 2021

#CălătoreșteînSiguranță - Covid-19 nu a dispărut!

👮 Stimate călător, pentru siguranța ta, dar și a noastră - cei care stăm de veghe la hotare, te îndemnăm la responsabilitate și seriozitate în raport cu pericolul ce-l prezintă Covid-19. 

Înainte de a planifica venirea în Republica Moldova 🧐 informează-te doar din surse oficiale despre regulile de trecere a frontierei de stat. 

❗ IMPORTANT ❗: Indiferent de țara din care veniți sunt aplicate aceleași cerințe antipandemice.

18 August 2021