igpf

Retrospectiva activităților din ajunul Crăciunului de stil vechi

7 Ianuarie 2022

Fanfara Poliției de Frontieră a avut un program încărcat în ajunul Crăciunului. Au fost în mai multe localități din nordul țării și au vestit prin colinde marea sărbătoare Nașterea Domnului.  

Primii care au primit cu drag colindătorii au fost colegii noștri din Ucraina și călătorii, care se aflau în acele momente la trecerea frontierei în Mamaliga. Surprinderea pentru omologii ucraineni a fost colindul interpretat în limba lor maternă, fapt ce unii s-au alăturat instrumentiștilor și au fredonat împreună colindul.

Recunoștință și o apreciere au oferit Fanfarei Poliței de Frontieră colegii din Criva, dar și cei din punctul de trecere a frontierei comun Briceni-Rossoșani. Pentru câteva clipe au lăsat grijile și rutina pentru a se mângâia cu mesajele transmise prin colinde.

Reprezentanții primăriilor, angajații Inspectoratelor de Poliție Briceni și Edineț, dar și cei din Direcția în Situații Excepționale, au așteptat colindătorii și cum e datina străbună i-au întâmpinat cu voie bună și colaci.

Colindătorii de la Poliția de Frontieră și-au încheiat programul cu o vizită la sediul Direcției regionale NORD.  Gazdele i-au primit așa cum cere sfânta tradiție, doar se știe că cei care oferă daruri generoase colindătorilor, vor avea bunăstare în noul an.

Dragi prieteni, oriunde v-aţi afla, vă dorim ca aceste Sărbători să vă găsească în linişte, alături de cei dragi şi cu bucurie. Crăciun fericit tuturor!