img

Situația la frontieră, în timp real

9 Ianuarie 2022

(23:10/09.01.2022)
Toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. O noapte liniștită să aveți, stimați cetățeni!

(22:10/09.01.2022)
Circulația în PTF Sculeni și PTF Leușeni a fost fluidizată, în ambele puncte de trecere se înregistrează valori minime de trafic. Vă mulțumim că ați avut încredere în noi și ați fost înțelegători pe toată durata aflarii la trecerea frontierei de stat!
În continuare este flux continuu, însă moderat, la PTF Criva-Mamaliga și PTF Briceni-Rossoșani.

img

(21:20/09.01.2022)
Informăm că într-o perioadă scurtă de timp s-a aglomerat PTF Leușeni, pe sensul de intrare în Republica Moldova - circa 45 de autoturisme sunt prezente pentru formalitățile de control al trecerii frontierei de stat.
La fel, pe direcția intrare în țară este atestat flux de mijloace de transport în PTF Briceni-Rossoșani.
Se lucrează la capacitate pentru excluderea creșterii timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei de stat.

l

(21:10/09.01.2022)
Situație neschimbată în PTF Sculeni-Sculeni și PTF Criva-Mamaliga, se înregistrează trafic intensiv. Vă gândiți ce punct de trecere a frontierei să alegi, verificați situația în timp real la rubrica TRAFIC ONLINE (https://border.gov.md/camere-web). Fiți informați și călătoriți în siguranță!

lll

(20:05/09.01.2022)
Circulație îngreunată în PTF Sculeni-Sculeni, se menține flux sporit de călători și mijloace de transport la intrarea în România. La fel, trafic intensiv este și în PTF Criva-Mamaliga, la intrarea în Republica Moldova. Menționăm că în ambele puncte de trecere este folosită la maxim infrastructura și a fost suplinit numărul de angajați. Insistăm ca înainte de a porni la dum să ne contactați pentru a fi la curent din surse oficiale despre situația la frontieră +373 22 259 717 Linia Verde a Poliției de Frontieră. 

nnn

(19:00/09.01.2022)
Se ameliorează situația în PTF Sculeni-Sculeni, însă oricum rămâne un flux majorat de călători și mijloace de transport pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Se lucrează la capacitate maximă și se comunică în permanență cu cetățenii. Vă mulțumim pentru înțelegere și răbdare! 

ffff

(18:15/09.01.2022)
La trecerea frontierei prin PTF Sculeni-Sculeni sunt peste 100 de mașini care formează rând la intrarea în România. Rugăm călătorii să fie înțelegători și să se asigure că au documentele necesare pentru a fi prezentate colegilor din România. Se călătorește în condiții de pandemie, atenție la cerințele impuse de statul român privind intrarea și tranzitarea acestuia. 
Totodată, pe sensul de intrare în țară, în PTF Criva-Mamaliga se atestă un flux de circa 35 de mijloace de transport, fiind un flux sporit pentru acest punct de trecere. 
În restul punctelor de trecere se înregistrează valori minimi de trafic.
 

aaaa

(17:25/09.01.2022)
Se menține trafic intensiv în PTF Sculeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova și intrare în România. În același timp, se înregistrează valori minime de trafic în PTF Costești-Stânca și PTF Leușeni-Albița, fapt ce intervenim cu recomandarea de a alege, din timp, aceste puncte de trecere a frontierei. Totodată, puteți urmări situația din PTF-uri prin accesarea TRAFIC ONLINE (https://border.gov.md/camere-web).

nn

(16:35/09.01.2022)
În punctul de trecere a frontierei Sculeni s-a format rând de mijloace de transport la intrarea în România, care se extinde și pe partea moldovenească. Sporirea fluxului se datorează procedurile de control a trecerii frontierei de stat pe sensul de intrare în statul vecin. Rugăm călătorii să prezinte înțelegere la situația creată și răbdare. Înainte de a porni spre frontieră, contactați-ne pentru a cunoaște prin ce punct de trecere se circulă lejer (+ 373 22 259 717). La ora actuală este liber PTF Costești-Stânca, alegeți acest punct de trecere a frontierei. 

aaaa

(15:35/09.01.2022)
Cresc timpii de așteptare la trecerea frontierei prin punctul de trecere Sculeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.
Stimați cetățeni, rugăm să vă informați din timp, despre regulile de intrare în alte state pentru a exclude orice situație, cum ar fi cale întoarsă de la frontieră pentru că nu corespundeți cerințelor impuse la trecerea frontierei de stat.
MAEIE comunică: https://mfa.gov.md/sites/default/files/06_01_2022_alerte_de_calatorie_covid-19.pdf

ddd

(15:05/09.01.2022)
Flux sporit de mijloace de transport se atestă în continuare, pe sensul de intrare în Republica Moldova, la PTF Criva-Mamaliga. La fel, se intensifică traficul la intrarea în România, prin punctul de trecere a frontierei Sculeni. 
Recomandăm călătorilor să urmărească situația din punctele de trecere, accesând pagina web a Poliției de Frontieră, TRAFIC ONLINE (https://border.gov.md/camere-web)

(14:00/09.01.2022)
Se menține trafic intensiv în PTF Criva-Mamaliga, însă fără rânduri și situații precare la trecerea frontierei de stat, pe ambele sensuri de deplasare. Intervenim cu rugămintea de a diversifica alegerea punctelor de trecere pentru a nu supraîncărca doar pe unele. Sunt libere PTF Larga-Kelmențî și PTF Briceni-Rossoșani. 
Totodată, în restul punctelor de trecere a frontierei se atestă valori minime de trafic.

kkk

(12:45/09.01.2022)
La intrarea în Republica Moldova, prin PTF Criva-Mamaliga, crește numărul de autoturisme și se intensifică traficul transfrontalier. Se lucrează la capacitate maximă pentru a nu permite formarea rândurilor, fiind deschise toate benzile de circulație și la necesitate va fi suplinit numărul de angajați din prima linie de control al trecerii frontierei de stat. 

slll

(12:15/09.01.2022)
Se menține flux continuu, însă cu valori minime de trafic, în PTF Criva-Mamaliga - 15 autoturisme pe sensul de intrare în Ucraina.
Recomandăm călătorilor înainte de a porni la drum, contactați-ne la numărul +373 22 259 717 (Linia Verde a Poliției de Frontieră) pentru a ști care este situația la trecerea frontierei de stat. Călătorește în siguranță!

ffff

(09:30/09.01.2022)
Cresc valorile de trafic în PTF Criva-Mamaliga, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La această oră sunt circa 40 de autoturisme la intrarea în Ucraina. Totodată, precizăm că prin punctele de trecere din proximitate, Larga-Kelmențî și Briceni-Rossoșani, se circulă lejer. 

aaaa

(08:40/09.01.2022)
Flux de mijloace de transport, însă unul moderat, în PTF Criva-Mamaliga, la intrarea în Ucraina.
În restul punctelor de trecere a frontierei de stat se atestă valori minime în trafic. 

ddd

 

Recomandăm călătorilor

✔ Traversarea prin toate PTF-urile,  pentru a exclude formarea rândurilor  și supraaglomerarea doar a unora:
-    PTF Leușeni-Albița, alegem PTF Sculeni-Sculeni sau PTF Costești-Stânca;
-    PTF comun Criva-Mamaliga, alegem PTF Larga – Kelmențî sau PTF Briceni-Rossoșani;
✔ Vizualizarea situației din PTF-uri prin accesarea TRAFIC ONLINE (https://border.gov.md/camere-web)
✔ Consultare la Linia Verde a Poliției de Frontieră (+373 22 259 717) pentru a ști din timp care este situația în PTF-uri și care sunt regulile de trecere a frontierei de stat;
✔ Consultare la MAEIE (https://mfa.gov.md/ro/content/calatoreste-siguranta-alerte-de-calatorie-covid-19) pentru a vă informa despre regulile de intrare în statul în care ați planificat călătoria;

✔ La intrarea în Republica Moldova, urmăriți dacă țara din care veniți nu se află în lista statelor aflate în zona roșie și în dependență, țineți cont de cerințele dispuse în contextul măsurilor de control a răspândirii Covid-19: https://border.gov.md/traversarea-frontierei-perioada-pandemica

✔ regulile de trecere a frontierei de stat (https://border.gov.md/index.php/conditii-de-calatorie)

 

Amintim că pe parcursul sărbătorilor de iarnă, polițiștii de frontieră activează în regim intensiv.

În punctele de trecere a frontierei de stat:

✔ a fost stabilit un mecanism de lucru cu lucrătorii vamali, prin sincronizarea numărului de locuri de muncă și angajați în PTF, a timpilor de perfectare și schimbului de date privind fluxul în PTF, acțiuni comune la apariția unor situații specifice și de criză;
✔ folosirea la maxim a infrastructurii PTF-urilor;
✔ asigurarea cu tehnică specială de control staționară și mobilă;
✔ aplicarea mijloacelor speciale și câinilor de serviciu în scopul contracarării migrației ilegale și altor infracțiuni la frontieră;
✔ cooperarea cu subdiviziunile teritoriale în vederea asigurării respectării ordinii de drept în apropierea PTF-urilor și căilor de acces spre PTF pentru a nu admite ambuteiajele;
✔ implementarea corectă a prevederilor Hotărârii CNESP, potrivit competențelor atribuite, cu referință la respectarea măsurilor de prevenire și control al infecției Covid-19;
✔ utilizarea tuturor instrumentelor de informare a călătorilor despre situația în PTF-uri.

În zona de frontieră:
✔ sporirea securității subdiviziunilor de frontieră și fortificarea pazei acestora;
✔ cooperarea eficientă cu autoritățile partenere din zona de competență pentru a preveni orice situație de criză;
✔ formarea unor grupuri rezervă de angajați ai Poliției de Frontieră, special pregătiți să intervină operativ în cazul apariției situațiilor specifice și de criză.
✔ folosirea la maxim a dispozitivelor antrenate în intervenții la situații precare pe sectorul de responsabilitate.