Stop Covid-19

Situație alarmantă în Poliția de Frontieră: 14 angajați sunt infectați cu Covid-19

Creșterea numărului de îmbolnăviri cu virusul de tip Covid-19 este înregistrată și în Poliția de Frontieră. În prezent, 14 polițiști de frontieră au fost testați pozitiv la această infecție, toți poartă o formă ușoară a virusului și sunt tratați la domiciliu. Jumătate din numărul de îmbolnăviri sunt semnalate în Direcția regională NORD. De la începutul pandemiei și până în prezent au fost infectați 422 de angajați ai IGPF.

În context, conducerea Poliției de Frontieră a dispus de urgență de identificat, în colaborare cu specialistii din sanatate publica, cele mai viabile măsuri de control al acestei infecții și de stabilit acțiuni concrete pentru a opri răspândirea virusului printre angajați.

Totodată, s-a constatat că atât în țară, cât și în cadrul instituției, măsurile de protecție individuale sunt ignorate și mulți nu acceptă vaccinarea impotriva COVID-19, care protejează de formele grave ale bolii, spitalizare și deces și chiar rămâne a fi șansa de a reveni la normalitate.

Cu referință la procesul de imunizare în Poliția de Frontieră, care derulează anevoios, în prezent înscrie o valoare medie de 44,6 % din totalul de angajați. Sunt propuse pentru imunizare cinci tipuri de vaccin: AstraZeneca, Sputnik-V, Pfizer, Sinopfarm, Jonson&Jonson. Toți doritorii din cadrul Poliției de Frontieră, dar și familiile acestora, se pot apropia la punctele medicale dislocate în sediul IGPF și sediile Direcțiilor regionale SUD, NORD, VEST și EST.

Vă îndemnăm la seriozitate și responsabilitate. Covid-19 nu a dispărut și în continuare prezintă un pericol pentru sănătate!
-    Vaccinați-Vă!
-    Purtați masca corect în locuri aglomerate!
-    Dezinfectați mâinile și echipamentul de lucru!
-    Aveți grijă de sănătatea dvs. și a celor dragi!