solidaritate

Solidari cu cei vulnerabili

Un grup de voluntari format din polițiști de frontieră și reprezentanți ai „Asociației Veteranilor și Pensionarilor Poliției de Frontieră”, au organizat o activitate social-umanitară inedită de Ziua Recunoștinței, în sudul țării.

Însuflețiți de dorința sinceră de a fi mai aproape și a întinde o mână de ajutor celor aflați în dificultate, echipa de voluntari s-a deplasat la Cahul, unde îi aștepta nerăbdător dl Alexei Pătrunjel și soția acestuia.
Dl Alexei, veteran al Poliției de Frontieră, este imobilizat la pat deja de nouă ani de zile, iar povara casei a rămas practic pe umerii soției, care, pe lângă gospodăria mare, soțul invalid de gradul I, mai are și responsabilitățile locului de muncă. Ea nu le reușește pe toate.

Astfel, conducerea Poliției de Frontieră nu a rămas indiferentă la acest caz și a venit în ajutorul acestei familii, mobilizând echipa de voluntari, angajați ai instituției, care au făcut ordine și au pregătit grădina pentru recolta anului următor.

Generozitatea colegilor de la frontieră l-au emoționat pe dl Alexei până la lacrimi când a văzut atâta lume în ograda sa, veniți  fiecare cu instrumentul său de ”intervenție”, gata de a purcede la treabă.

Năzuim ca gestul polițiștilor de frontieră să inspire și alți voluntari, pentru a fi solidari cu cei vulnerabili.